Naapurin aulan uusi näyttely: Teatterihistorian siipien havinaa

 

Tarpeistonvalmistaja Anna Rask on koonnut näyttelykokonaisuuden Naapurin aulaan, joka vie kävijän matkalle Kotkan teatterin historiaan. Näyttely esittelee kokoelman kuvia ja teatterin alkuperäisiä julisteita vuosikymmenten varrelta, kaivettuna esiin teatterin varastojen kätköistä.

Kotkan Työväen Teatteri perustettiin jo vuonna 1908, ja siitä lähtien teatteritaiteen lumo on elänyt vahvasti Kotkassa. Vuonna 1911 perustettiin teatterin rinnalle Kansallisseuran Näyttämö, joka tunnettiin myöhemmin nimellä Kotkan Näyttämö ja sittemmin Kymenlaakson Maakuntateatteri. Vuonna 1940 nämä teatterit yhdistyivät muodostaen Kotkan Maakuntateatterin, joka nykyisin tunnetaan Kotkan Kaupunginteatterina.

Teatterirakennus on ollut teatterin koti vuodesta 1948 lähtien. Kiinteistö itsessään on rakennettu alun perin suojeluskuntataloksi vuonna 1927 ja se on kokenut monia muutoksia vuosikymmenten saatossa. Vuonna 2004–2005 toteutetun laajennuksen ja peruskorjauksen yhteydessä teatteri sai haltuunsa viereisen elokuvateatterin tilat, jotka nimettiin Naapurinäyttämöksi. Sittemmin nimestä on pudonnut näyttämö sana pois ja nykypäivänä sitä kutsutaan Naapuriksi.

Tervetuloa tutustumaan!